От октомври до сега съм на социални , т.е. както съм написала - без работа . За стажа исках да попитам дали се признава във България и какви документи ще ми трябват . Благодаря Ви а включването !
Здравейте ! Искам да попитам относно майчинството , стажа от чужбина признава ли се ? И ако- да , то тогава какви документи ми трябват за да ми се отпусне майчинство във България ?
Другия въпрос е , ще има ли проблем ако родя във чужбина и два месеца след това се прибера и подам документи за майчинство ?
И трети последен въпрос , по скоро ситуация .. Знам че се гледат последните две години назад , за да се изчисли майчинството . Очаквам дете през май , то тогава ще ми се търси стаж от април 2014 . Април и май ,юни и юли съм била на борсата . След това Август и септември съм работила във Бг на минималната 340 лв , от октомври 2014 до октомври 2015 съм със не прекъснат стаж , както трудовото ми възнаграждение е максимума във Бг 2600 , от октомври до сега съм
на социални , бях дискриминирана от старата ми работа както разбраха че съм бременна . На Jobs Beneffit съм , както продължавам да си търся работа . И да се върна към въпроса , във този случай имам ли право на майчинство , във какъв размер ще бъде ( горе-доло) и какво документи на мен и детето ( при евентуално раждане във чужбина) ще са ми нужни ! има ли срок във който трябва да подам документите за майчинство след раждането на дете ! Благодаря ви !